Thuiswerk geschiedenis – Nederlanders aan de kust

Inwoners van Nederland die op het platteland woonden, boden zichzelf aan om tegen betaling grondstoffen, wol of katoen te verwerken. De boeren maakten 's winters lakens, kleden en kleding wat voldoende geld opleverde om de koude wintermaanden te overleven. Inwoners van Nederland die aan de kunst woonde deden ander thuiswerk, namelijk het pellen van garnalen.

Het pellen van garnalen was intensief werk dat gezinnen gezamenlijk met elkaar vanuit thuis uitvoerden. Voor veel standaard gezinnen werden de hygiëne eisen te streng om aan deze eisen te kunnen voldoen tijdens een controle door de inspectie. Hierdoor konden nog maar heel weinig gezinnen deze werkzaamheden thuis uitvoeren. Het pellen van garnalen wordt tegenwoordig niet meer uitgevoerd als thuiswerk en inwoners van de kust moesten het garnalen pellen vervangen door andere werkzaamheden die vanuit thuis konden worden uitgevoerd.

Thuiswerk geschiedenis – Zigeuners van Nederland

Zigeuners in Nederland gingen het slimst om met thuiswerk. Zij reisde met hun woonwagen af naar de plek waar op dat moment het meeste thuiswerk te verrichten was. Door veel inwoners werd dit als een bedreiging aanschouwd. Doordat de zigeuners overal naar toe konden reizen, konden zij overal de thuiswerkzaamheden van de lokale inwoner overnemen.

Tot op de dag van vandaag zijn er speciale “woonwagenkampen” opgezet. Dit maakt het voor de zigeuners moeilijker om het thuiswerk van de lokale inwoners over te nemen.

Direct aan het werk vanuit thuis

Thuiswerken is op de dag van vandaag razend populair. Thuiswerken wordt ook als positief ervaren door werkgever en werknemer. Het is niet alleen veel goedkoper voor de werkgever omdat deze kan besparen op reis- en bedrijfspandkosten, maar ook veel effectiever voor de werknemer, omdat deze fors kan besparen op reistijd. Wanneer ga jij aan de slag vanuit huis?

Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Uw advertentie hier?