Tips en Adviezen

Alles dat u weten moet wanneer u wilt starten met het opzetten van uw eigen onderneming

Als u voor uzelf wilt gaan werken dan is het belangrijk om te weten waar u tegen aan kunt lopen. 
Er zijn veel organisaties die gratis informatie bieden voor u als startende ondernemer, denk bijvoorbeeld aan de Kamer van Koophandel. u kunt zich bij de KVK aanmelden voor een online cursus waarmee u voor uzelf goed in kaart kunt brengen wat er komt kijken bij het opzetten van uw eigen onderneming. Klik hier voor meer informatie over de online cursus

Hieronder treft u een aantal zaken waar u mee te maken kunt krijgen wanneer u uw onderneming wilt gaan opzetten.

In kaart brengen kwaliteiten

 

Uiteraard is het belangrijk te weten waar zowel uw sterke kanten als uw zwakke plekken liggen. De website Duale is een site die zich richt op zelfontplooiing, u kunt er een aantal handige gratis tools downloaden die u helpen zicht te krijgen op zaken als:

Hulplijst persoonlijke eigenschappen

Hulplijst persoonlijke kwaliteiten
Hulplijst in kaart brengen beperkingen
Hulplijst sterke kanten

Opstarten, waar ligt de grens?

 

Vaak wordt gedacht dat het starten van een onderneming gepaard gaat met veel opstartkosten. Denk bijvoorbeeld aan briefpapier, visitekaartjes, kantoorruimte. Dit zijn echter keuzes die u kúnt maken, maar vraag u zelf eens af wat u nu daadwerkelijk nodig heeft voor het opstarten van uw onderneming. Zijn visitekaartjes nu echt zo belangrijk? 
Een goedkoop alternatief voor briefpapier is om een logo te ontwerpen die u uitprint op het moment dát u een brief of factuur verzend. 
Bekijk hier de adviezen om low budget uw eigen thuiskantoor in te richten. 

Administratie en belasting aangifte

 

Of, en welke, administratie u moet bijhouden hangt van een aantal factoren af. Stel u werkt als consulent, dan is het raadzaam om een afspraken administratie bij te houden. Deze administratie omvat niet alleen inzicht in data van uw afspraken, maar ook toont het de inkomsten of omzet die u tijdens deze afspraken heeft gegenereerd.
Wanneer u bijvoorbeeld een webwinkel beheerd dan heeft u te maken met voorraad, verkoop en beheer. Kortom zorgt u ervoor dat u weet welke administratie bij het vakgebied hoort waarbinnen u uw eigen onderneming op wilt starten.
Voor de belastingdienst zult u ook een administratie bij moeten houden, of en welke administratie u bij moet houden wordt bepaald door een inspecteur van de belastingdienst. Bij aanvang van uw onderneming moet u kenbaar maken aan de belastingdienst dat u gaat ondernemen, zij informeren u vervolgens over welke administratie u moet bijhouden.
Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst 

Verzeker u zelf

 

Bij een goede voorbereiding hoort ook het incalculeren van risico's. Als ondernemer loopt u risico, als mens loopt u risico. Met een goede verzekering kunt u deze risico's afdekken, zo kunt u bijvoorbeeld ervoor zorgen dat u bij arbeidsongeschiktheid verzekerd bent van inkomsten, want zoals u wellicht weet heeft u als ondernemer geen recht op een Arbeidsongeschiktheids uitkering van het UVW. U dient dus zelf zorg te dragen voor het beperken van risico's.

Test uw vaardigheden

 

Weet waar uw sterkte ligt, met diverse gratis tests kunt u inzicht krijgen in uzelf.

Start uw eigen zaak

  • Start uw eigen zaak

    Laat uw droom uitkomen: Al binnen een jaar uw eigen succesvolle zaak. Wij helpen u om vanuit uw hobby of liefhebberij uw eigen bedrijf op te richten. Middels onze unieke opleidingen vergroten wij uw vakkennis en helpen wij u bij het opzetten van een eigen zaak. We leren u hoe u met weinig geld klanten binnenhaalt en succes hebt.
    Klik hier voor meer informatie

Blijf op de hoogte


- actuele banen
- gratis toegang
- thuiswerk OK


Privacybeleid

Voor meer informatie over cookie based advertenties van Google of het afmelden hiervoor klik op deze link.