Low budget ondernemen

Praktische informatie om met lage kosten een onderneming te starten

Om te weten tegen welke kosten u zult aanlopen is het belangrijk om op een rijtje te zetten wat u écht nodig heeft om uw onderneming te kunnen runnen. In de meeste gevallen kunt u uit de voeten met de volgende basis:

- Computer of laptop
- Telefoon, dit kan een vaste lijn zijn, een mobiele telefoon of beiden 
- Internetverbinding
- Printer en printerpapier, dit is een prima alternatief voor briefpapier u kunt uw eigen logo uitprinten
- Mappen om uw administratie op te bergen
- Een bureau, u kunt een kamer inrichten als kantoorruimte maar u kunt ook in uw woonkamer een stukje werkruimte inrichten

Vanzelfsprekend hangt het van de aard van uw onderneming af wat u nog meer nodig heeft. Stel u werkt als zelfstandig cateraar dan heeft u ook een goede werkruimte in uw keuken en opbergruimte nodig. Wanneer u weet wat voor onderneming u wilt gaan starten maak dan eens een lijstje met zaken die u denkt nodig te hebben, en loop vervolgens deze lijst nog eens kritisch door. Heeft u al deze zaken écht nodig om te kunnen beginnen?

Studeren en ondernemenMet begeleiding binnen één jaar klaar om te starten

 

Via thuisstudies die u in uw eigen tempo kunt volgen wordt uw vakkennis vergroot en leert u alles dat u weten moet over het opzetten van uw eigen onderneming. U leert hoe u met weinig middelen, en kosten, klanten kunt werven, hoe u een administratie moet opzetten en meer relevante zaken die komen kijken bij het opzetten van een eigen onderneming. U kunt altijd terecht bij uw persoonlijke docent die klaar staat om uw vragen te beantwoorden. 
Bij veel studies wordt u ook na uw studie begeleid door een professionele coach die weet wat u tegen kunt komen als beginnend ondernemer. 
Klik hier voor meer informatie

Goedkoop inkopen

 

U kunt natuurlijk naar een boekhandel gaan en daar alle benodigdheden aanschaffen die voor uw administratie nodig zijn, bent u op zoek naar goedkope alternatieven denk dan eens aan goedkope winkels zoals de Hema of deAction, hier kunt u vrijwel alles kopen dat u voor uw administratie nodig heeft zonder al te veel kosten te hoeven maken. 
Bent u op zoek naar goedkope alternatieven om een kantoorruimte in te richten? Denk eens aan de bekende ketens zoals Ikea en 

Voordelen als ondernemer 
Als ondernemer bent u verplicht u in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, dit biedt u echter wel een aantal voordelen. Zo kunt u gratis een pas aanvragen bij een aantal groothandels zoals Makro, Sligro en Office Centre, daar kunt u goedkoop inkopen doen.

Wel of geen zakelijke lening

 

Of een zakelijke financiering nodig is om uw onderneming op te starten hangt nauw samen met de wijze waarop u wilt starten. Wilt u bijvoorbeeld een bedrijfspand huren of kopen dan zult u al snel financiële middelen nodig hebben, wilt u een bedrijf met personeel runnen ook dan zult u zelden zonder financiering kunnen. Wanneer u kiest voor een franchise concept dan wordt een financiële investering van u gevraagd, in sommige gevallen wordt u door de franchisegever een lening verschaft maar meestal zult u naar een bank moeten. Realiseert u zich voor u zulke stappen zet het volgende:

- Welke maandelijkse lasten brengen een lening voor u mee?
- Heeft u al voldoende inkomsten om dit te bekostigen vanuit uw onderneming, of moet u dit uit uw privé vermogen betalen?
- Zijn er andere mogelijkheden, bijvoorbeeld geld lenen van familie, of wellicht heeft u een uitkering en kan uw uitkerende instantie u helpen met een lening. Zie ook Starten met een WW uitkering of met een WAO uitkering

Beperk uw risico's

 

Voor u uw onderneming start is het belangrijk om u bewust te zijn van de, eventuele, financiële risico's die u loopt.
Als zelfstandig ondernemer is uw privé vermogen niet gegarandeerd veilig (dit gaat pas spelen wanneer u grote zakelijke schulden heeft opgebouwd). Het is dus raadzaam om uw situatie te bekijken en te beoordelen of, en hoeveel, risico's u loopt.
Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan hebben de beslissingen die u als (aankomend) ondernemer neemt ook invloed op de financiële positie van uw partner.
Vergeet zeker ook niet om te kijken naar de mogelijkheden om uw inkomsten te verzekeren met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Mocht u dan iets overkomen dan krijgt u via uw verzekering maandelijks een bedrag uitgekeerd. 

Stel u hoeft om uw onderneming op te zetten nauwelijks kosten te maken, en uw grootste investering bestaat uit tijd die u in uw onderneming steekt, dan zijn uw financiële risico's zeer laag. De kans dat u zakelijke schulden opbouwt zijn nihil, en u zult al snel kostendekkend kunnen draaien zodra uw eerste inkomsten binnenstromen.
De meeste risico's kunt u beperkt houden door pas te investeren nádat u inkomsten heeft gemaakt, dit ziet er als volgt uit:
Uw investering is tijd, deze resulteert in inkomsten, u heeft dan financiële middelen om aankopen te kunnen doen.
Investering = Tijd -> Resultaat = Inkomsten -> Gevolg = financiële ruimte 
Vervolgens beslist u of u deze inkomsten wilt investeren, of dat u deze gebruikt/nodig heeft om van te leven.
Wanneer u ruimte heeft om te investeren dan kunt u dit het beste doen in iets als een eigen website laten bouwen, uw bedrijf laten opnemen in bedrijvenindexen en adverteren. Op die manier vergroot u uw naamsbekendheid, waarmee u uw klantenkring vergroot, en daarmee uw inkomsten zullen groeien. 

Start uw eigen zaak

  • Start uw eigen zaak

    Laat uw droom uitkomen: Al binnen een jaar uw eigen succesvolle zaak. Wij helpen u om vanuit uw hobby of liefhebberij uw eigen bedrijf op te richten. Middels onze unieke opleidingen vergroten wij uw vakkennis en helpen wij u bij het opzetten van een eigen zaak. We leren u hoe u met weinig geld klanten binnenhaalt en succes hebt.
    Klik hier voor meer informatie

Blijf op de hoogte


- actuele banen
- gratis toegang
- thuiswerk OK


Privacybeleid

Voor meer informatie over cookie based advertenties van Google of het afmelden hiervoor klik op deze link.